News Feed Item

Mitsubishi Heavy Industries opgenomen in de Dow Jones duurzaamheidsindex voor de regio Azië Oceanië voor het tweede opeenvolgende jaar

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI)(TOKYO:7011) is uitgekozen voor opname in de index van de regio Azië Oceanië van de Dow Jones-duurzaamheidsindex (Dow Jones Sustainability Index, DJSI), een van de toonaangevende investeringsindexen ter wereld voor prestaties op ecologisch, sociaal en bestuurlijk gebied (Environmental, Social, and Governance, ESG). Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat MHI in de index wordt opgenomen.

De DJSI is in 1999 ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf S&P Dow Jones en het Zwitserse investeringsadviesbedrijf RobecoSAM. Beursgenoteerde bedrijven in de hele wereld worden beoordeeld op basis van hun algemene economische, ecologische en sociale criteria, en de bedrijven die worden beoordeeld als uitzonderlijk duurzaam worden gekozen voor opname in de index. MHI was een van de 150 bedrijven die zijn gekozen voor de index van 2018 (waarvan 75 Japanse bedrijven) uit een totaal van ongeveer 600 grote bedrijven in de regio Azië Oceanië.

MHI heeft op proactieve wijze verschillende ESG-maatregelen geïmplementeerd met als doel het realiseren van een duurzame samenleving, waaronder het verminderen van de milieubelasting van haar klanten en haar eigen activiteiten, het bevorderen van de actieve deelname van vrouwen en het versterken van ondernemingsbestuur en openheid. Naast de DJSI blijken deze inspanningen ook uit de opname van MHI in de FTSE Blossom Japan Index, die bedrijven erkent met uitstekende ESG-prestaties, en de Japanse MSCI-index voor het versterken van de positie van vrouwen (WIN). Beide indexen zijn uitgekozen door het Japanse pensioenbeleggingsfonds van de overheid (GPIF), 's werelds grootste pensioenfonds, in juli 2017.

MHI zal middels constante innovatie en toonaangevende producten en technologieën voor de bedrijfstak blijven bijdragen aan een veiligere, duurzamere toekomst voor de hele mensheid.

Over Mitsubishi Heavy Industries Group

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), met hoofdkantoor in Tokio, is wereldwijd een van de leidende industriële ondernemingen met 80.000 werknemers in de groep en een jaarlijkse opbrengst van 38 miljard Amerikaanse dollars. Al meer dan 130 jaar zet het bedrijf groots denken om in innovatieve en geïntegreerde oplossingen die de wereld vooruit helpen. MHI is eigenaar van een unieke bedrijfsportfolio die land, zee, lucht en zelfs ruimte omvat. MHI levert innovatieve en geïntegreerde oplossingen over een breed scala van industrieën, van commerciële luchtvaart en transport tot en met energiecentrales en gasturbines, en van machineparken en infrastructuur tot en met geïntegreerde defensie- en ruimtevaartsystemen.
Ga voor meer informatie naar de website van MHI: www.mhi.com/index.html
Voor technologie, trends en koers van het bedrijf (Technology, Trends and Tangents) ga naar MHI’s nieuwe online media SPECTRA: spectra.mhi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.